Kontakt os
hej@jobwalk.dk

Sådan tjener du penge som Blogger

Når det gælder en livsstilsvenlig forretning, synes blogging at have det hele. Du har mulighed for at arbejde hjemmefra, fokusere på et emne, der interesserer dig, og dele dine kreative talenter. Men kan du virkelig leve af at være blogger? Og i så fald, hvordan kommer du bedst i gang?

Kan du leve af at være blogger? Tja, måske.

Men først den dårlige nyhed. Ifølge Blogging Industry & Business Annual Report — en undersøgelse af tusindvis af bloggere — er det meget få bloggere, der tjener ret meget. Faktisk er der –

  • Kun 11% af de adspurgte, der tjente over 200.000 kroner
  • 68%, der tjente under 35.000 kroner
  • 57%, der tjente under 15.000 kroner

Men så skal det også siges, at der findes bloggere, der har syvscifrede indkomster og 6% af de adspurgte angav, at de tjener over 400.000 kroner om året.

Fuldtids- vs. deltids blogger

Og jeg bør påpege, at de fleste af de adspurgte i denne undersøgelse ikke blogger på fuldtid. 42% arbejder på fuld- eller deltid i et job udover blogging, 30% er hjemmegående forældre og 18% har en ikke-blogging virksomhed.

Gwyneth Paltrow er lidt for sig selv. Hun fortalte BlogHer, at hun arbejder på Goop “hele dagen lang”, og tilføjede, at “det er virkelig et rigtigt arbejde”. Goop får over 3,75 millioner sidevisninger om måneden, har næsten 1 million abonnenter på deres nyhedsbrev, og har et team på 25 personer ifølge forsidehistorien i den seneste udgave af Fast Company.

Men kun 25% af undersøgelsens adspurgte sagde, at deres primære motivering for at have en blog var at få en fuldtidsindkomst. De fleste blogger, fordi de brænder for et emne og gerne vil tjene ekstra penge ved samme lejlighed.

Efter at have analyseret rapporten, er mit største indtryk det følgende – blogging er en forretning som enhver anden.

På trods af, at der er en nem livsstil, der lokker (og på trods af påstande fra skruppelløse internet markedsførere), kan du ikke regne med bare at starte en blog, sætte et par annoncer på og se pengene vælte ind.

 

Professionel blogger

Hvis du virkelig ønsker at gå fra hobby blogger til pro, skal du have viljen til at arbejde hårdt, investere i træning og holde ud i det lange løb — regn med at vente et år eller længere, før du kan tiltrække trafik nok til at tjene penge på din blog.

Hvor meget, du ender med at tjene, og hvor hurtigt, du begynder at få overskud, vil komme an på kvaliteten af dit indhold, din markedsniche, hvor ofte du blogger, og – allervigtigst – hvor effektiv du er til at promovere og tjene penge på din hjemmeside.

Der er endnu en vigtig ting at tage i betragtning i regnestykket om rentabilitet – Selv hvis du ikke tjener noget på annoncer eller sponsorater på din blog, kan du tjene en meget god indkomst på grund af din blog.

Her er grunden – Du kan bruge din blog som en platform til at opbygge dit brand, hvilket igen fører til, at det er mere sandsynligt, at folk køber dine produkter og tjenester. Jeg har hørt, at succesrige bloggere ofte tjener penge på deres blogs ved at tiltrække konsulent- og foredragsjobs, salg af digitale produkter, freelance arbejde, bogkontrakter og endda job tilbud.

Så ja, det er muligt at tjene penge som blogger for de tålmodige og flittige.

Det fører mig til det andet spørgsmål: Hvad er den bedste måde at komme i gang på?

 

5 tips til profitabel blogging

Mens der egentlig ikke er en måde, der er bedst, har du her fem gode råd om at lancere en blog og tjene penge på den, som jeg lærte på konferencen:

 

  1. Blog om et emne, du brænder for. Jeg ved godt, det lyder totalt indlysende. Men der var mange foredragsholdere, der understregede vigtigheden af at vælge et emne, du kan forestille dig at skrive om dag efter dag i de næste mange år.

De fleste bloggere skriver indlæg i hvert fald flere gange om ugen, og der er mange, der laver indlæg hver dag for at opbygge trafik løbende. Det er op til dig, hvor ofte du vil blogge. ”Gør det, der føles bedst, det der falder dig naturligt”, siger David Leite, der har skabt madlavningsbloggen LeitesCulinaria.com. “Start med det, du brænder for”.

  1. Sigt mod underbetjente men profitable nicher. En af de bedste måder at skille sig ud og tjene penge på sin blog er at skrive om noget, folk er interesseret i, men som andre medier generelt ignorerer.

For eksempel beskriver Erica Tannen, en tidligere butikschef og stifter af The-e-list.com sin hjemmeside som “en rædselsfuldt bedrevidende guide til Connecticuts kyst og de bedste steder at handle i Connecticut”. Denne vildt lokale blog, som nu har over 16.000 abonnenter til det gratis nyhedsbrev (pengene kommer fra annoncesalg) og 74.000 månedlige sidevisninger, omfatter anmeldelser af restauranter, butikker og seværdigheder, såvel som meddelelser om udsalg og arrangementer.

“Det tog mig nogle få år at tjene nogle penge overhovedet, men de sidste to år er det gået strygende”, sagde Tannen og tilføjede, at hun nu tjener ”over seks cifre” på sin blog.

Tannen siger: “Mine annoncer bliver helt udsolgt, fordi jeg har sådan et målrettet publikum – kvinder over 35 med årlige indkomster over 150.000”.

Hun arbejder på fuld tid og har i øjeblikket 3 mødre til at arbejde for sig på deltid (hver arbejder omkring 20 timer om ugen) plus to praktikanter. “Jeg elsker det selvfølgelig”, sagde hun, “men jeg er lidt udmattet over det vilde tempo og den ugentlige tidsfrist, og jeg håber at sælge det hele om et års tid eller der omkring!”

  1. Skærp dine foto- og sociale mediefærdigheder. I de sidste få år er blogging blevet et mere og mere visuelt medium. Derfor driver visuelle sociale platforme som Pinterest, Instagram og Vine trafik til blogs. Som resultat af dette skal bloggere lære at udvikle gode færdigheder inden for fotografi, billederedigering og sociale medier.

For at få hjælp til at lære disse færdigheder, kan det anbefales at prøve websteder som Lynda.com, hvor du kan finde videokurser om mange forskellige emner, herunder fotoredigering og videoproduktion. Medlemskab starter på $25 om måneden. På visse steder kan du få gratis adgang til Lynda.com gennem det lokale bibliotek.

Alternativt er der mange lokale voksenskoler, der tilbyder klasser i sociale medier og fotografi.

  1. Få kontakt med andre bloggere. Selvom man kan føle sig isoleret, når man blogger, behøver det ikke at være sådan. Faktisk var jeg overrasket over, hvor mange bloggere tydeligvis kendte hinanden ved denne begivenhed. Så prøv at finde måder, hvorpå du kan skabe uformelle virtuelle alliancer med andre bloggere, du kan dele indhold med, reklamere for hinanden, og tilbyde din støtte.

Dette kan vise sig at være en finansiel fordel for alle, der er involveret, og det er en god måde at undgå ensomhed på for folk, der blogger hjemmefra.

  1. Invester i opdateret træning. Blogging landskabet er altid i udvikling. Da jeg tog til BlogHer for tre år siden var websteder som Pinterest og Instagram kun lige kommet i gang. Under dette års begivenhed var der flere sessioner dedikeret til at lære om mange typer af sociale medier.

Som med enhver profession, og blogging er en profession, er det af afgørende betydning at investere i professional træning for at holde dine færdigheder ved lige og opdaterede, såvel som for at lære om de nyeste måder at tjene penge på.

Held og lykke og glædelig blogging!

 

Se mere her

Nike tøj du må eje eller XL tøj til mænd

Tjen også penge på domænenavne til salg